Slab Fırını - Depiler Sistemi

Slab Fırını - Depiler Sistemi

Slab fırını, çelik üreticileri tarafından daha sonraki işlemler için çelik sıcaklığını yükseltmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir kütük nihai ürün kalınlığına haddelenmeden önce, kütüğün içindeki sıcaklık gradyanı 50 K/m'nin altında olacak şekilde bir fırında yaklaşık 1500 K'ye kadar ısıtılır. Fırın uzunluğu boyunca ve slab kalınlığı boyunca iyi bir üniformite ile hedeflenen dökme sıcaklığına ulaşmak, slab fırını kontrolü için temel bir gerekliliktir. Çoğu zaman, yeniden ısıtma kalitesi ve fırın verimi arasında iyi bir denge sağlamanın zorluğu nedeniyle, levha yeniden ısıtma çoğu çelik fabrikasının verimliliğinde bir darboğaz oluşturur.

Slab fırını işlemi, yanma, fırın duvarı, alev, kızak ve çelik plakalar arasındaki ısı alışverişini, plaka hareketini ve plaka iç ısı iletimini içeren karmaşık bir fiziksel ve kimyasal süreçtir. İyi bir slab fırını, yüksek ısıl verim, düşük emisyon ve iyi kontrol edilen levha boşaltma sıcaklığı gibi özelliklere sahip olmalıdır.

Slab fırınından önce kullanılan Depiler sistemi konveyör bandını sürekli olarak beslemek, manyetik tavan vincinin iş yükünü azaltmak ve üretimde verimliliği artırmak amacıyla yapılmaktadır.

Hidrolik güç kaldırma mekanizması istenen miktarda slab yükleme kapasitesiyle yaklaşık kaldırılacak slab ağırlığını istenen hızlarda kaldırmaktadır. Depiler sistemine vinç yardımıyla yüklenen slabların ağırlık merkezi her zaman orta noktaya gelmediği için 2 silindire (resim1) binen yükler farklı olmaktadır.  Buradaki fark, 2 silindirde ayrı ayrı bulunan cetvel ve oransal valf koordinasyonuyla uygun seviyeye getirilmektedir.

HKSM olarak deneyimli personellerimizle kurulumunu ve devreye almasını gerçekleştirdiğimiz Depiler sistemi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Çerez Politikası
Gizlilik ve Çerezler: Bu sitede çerez kullanılmaktadır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek bunların kullanımını kabul edersiniz. Çerezlerin nasıl kontrol edileceği dahil, daha fazla bilgi edinmek için buraya bakın:

Devamı